Kandidáti podľa politickej príslušnosti

V nedeľu do polnoci prijímala zapisovateľka Mestskej volebnej komisie v Rožňave Helena Šujanská kandidátne listiny pre voľbu primátora a 13-členného poslaneckého zboru.

O 6-tich kandidátoch na post primátora sme už informovali, teraz prinášame informácie o počtoch poslancov podľa politických nominácií.

Strana Most-Híd, za ktorú opätovne kandiduje aj súčasný primátor Pavol Burdiga, nominovala sedem kandidátov na poslancov.

Strana maďarskej komunity (SMK) len štyroch, hoci orgány strany schválili päticu kandidátov. Jeden z nich, Attila Kelecsényi, odstúpil na protest proti podpore SMK súčasnému primátorovi.

Strana Smer – sociálna demokracia, o ktorej sa taktiež hovorí v súvislosti s tichou podporou súčasnému primátorovi, nominuje osem kandidátov na poslancov – najvyšší počet.

SDKÚ-DS nominovala iba jedného, KDH troch, rovnako tak OKS. Lipšicova NOVA sa rozhodla nominovať šiestich kandidátov a SIEŤ Radoslava Procházku dvoch.

Vo volebnom obvode č. 1 kandiduje na 7 mandátov celkom 41 kandidátov, z toho 7 ako nezávislých.

Vo volebnom obvode č. 2 sa o 6 mandátov uchádza celkom 30 kandidátov, z toho 9 ako nezávislých.

Foto: Archív infoRoznava.sk

iR

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Kandidáti podľa politickej príslušnosti"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.