Rožňave chýbajú milióny

Mesto Rožňava stále nemá schválený rozpočet na tento rok. Chýba mu vyše 3,5 milióna eur, aby bol rozpočet vyrovnaný.

Teda aby boli príjmy rovnaké ako výdavky. Mesto sa chystá rozpredávať majetok. Jediné rozumné riešenie je podľa vedenia mesta predať prebytočný majetok. V hre je predaj budovy bývalého obvodného úradu, turistická ubytovňa a budova bývalého štatistického úradu.

„Vieme, že je disproporcia. Musíme mať vyrovnaný rozpočet, no chýba nám vyše 3,5 milióna eur,“ hovorí primátor Rožňavy Vladislav Laciak (Smer). „Jediné riešenie je predať prebytočný majetok. Niekto namieta, že predáme a čo budeme robiť na budúci rok. Alebo že peniaze prejeme. Na to slovo som už alergický. Veď my ich investujeme. Existuje aj iné riešenie, ako získať peniaze – niečo zrušiť. Ale čo zrušíme? Šport, dotácie, originálne kompetencie? Zmysel by to nemalo. Rovnako ani prepúšťaním by sme veľa neušetrili. No zaoberali sme sa tým, že vedenie mesta bude poberať o 10 percent nižší príjem, zamestnanci mesta dostanú menej o 5 percent a organizácie naviazané na mesto budú mať o 25 percent nižšie príjmy.“

Informuje o tom portál Korzar.sme.sk. Čítajte viac

Súvisiace články: Mesto zverejnilo návrh rozpočtu

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Rožňave chýbajú milióny"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.