Až bude pokosená tráva

O bezpečnosti sme písali na tomto mieste minule, dôležitou zodpovednosťou samosprávy je zabezpečenie čistoty v meste.

V posledných mesiacoch sa nedá nevšimnúť si popri už bežnom, resp. všeobecnom neporiadku (rozsypané smetie v okolí kontajnerov aj inde apod.), že Rožňava zarastá.

Mesto, ktoré spolu so svojimi organizáciami zamestnáva približne 270 ľudí, pričom ďalšie desiatky pracujú sezónne formou tzv. malých obecných prác, má aj za týmto účelom zriadenú firmu Technické služby mesta.

Tie sa však po prevzatí kompetencií ale aj časti zamestnancov od 1. Rožňavskej a. s. boria s vlastnými existenčnými problémami v dôsledku nedostatku finančných prostriedkov. Napriek tomu zabezpečujú postupne aspoň najnutnejšie kosenie, aj keď v intervaloch, ktoré znamenajú v praxi stav ako pri žatve. 

Miestami takmer metrový trávnatý porast na sídliskách a všade vyčnievajúca burina istotne nepridávajú nášmu mestu turistický pôvab, pričom ako v prípade bezpečnosti by aj v tomto prípade pomohlo už to, keby boli tieto práce lepšie organizované. Často sa stáva, že horkoťažko pokosená tráva, či odpílené konáre ostávajú celé týždne bez povšimnutia.   

                      V meste a v regióne s tak vysokou mierou nezamestnanosti by nemalo byť problémom tieto služby pravidelne a kvalitne zabezpečovať hoc aj v privátnom sektore. Veď načo sú nám nami všetkými platené mestské organizácie, ktoré tieto základné potreby občanov mesta nestíhajú (alebo nevedia?) zabezpečovať?   

„Už mám toho dosť! Ráno vstanem na kosenie o šiestej. Keď sa preberiem, že je dáke ticho, už majú kosci pauzu. Najprv cigaretka, potom poldeci, zase cigaretka. Je 8. júla 2010, sidlisko Juh – medzi blokmi, 8,00 hod. Kde je poverený zamestnanec Technických služieb, aby ich kontroloval? Nemohli by ráno mať dlhšiu prestávku, aby sme sa mohli vyspať?,“ pýta sa v diskusnom fóre na intnernetovej stránke mesta Roznava.sk Janka.

Spolu s ňou si zatiaľ môžeme zanôtiť starý song Až bude pokosená tráva…

Tak ako v predošlom prípade ohľadne práce polície v článku „Kto ich zorganizuje?“ aj teraz radi dáme priestor na prípadné vyjadrenie kompetentných, ktoré nám stačí zaslať  prostredníctvom emailu na redakcia@inforoznava.sk  

Od mestskej, resp. štátnej polície sme sa dosiaľ žiadneho vyjadrenia nedočkali, možno ich však poteší, že si náš článok všimol nový minister vnútra SR Daniel Lipšic, tak možno tie pešie pochôdzky štátnych policajtov predsa len nejakým spôsobom do praxe zavedené budú. 

Foto: Inforoznava.sk  / 15. 7. 2010

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Až bude pokosená tráva"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.