Za krajšie Podhradie pozýva

Uplynulý víkend sa mohli obyvatelia Krásnohorského Podhradia začítať už do tretieho čísla občasníka, vydávaného občianskymi aktivistami.

Okrem typických príspevkov, na ktoré si už mohli občania zvyknúť (alebo nezvyknúť) a fotografií, poukazujúcich na negatívne  javy v obci, mohli nájsť  na poslednej strane tlačovín pozvánku. Tá informuje o tom, že sa všetci záujemcovia môžu  stretnúť (24. sept.2010, od 17tej h. v klube pri kultúrnom dome) s predstaviteľmi občianskej iniciatívy/OI/.

Nadchádzajúci piatok je teda dňom, keď občania dostanú odpovede na svoje čoraz častejšie otázky: kto sú občianski aktivisti, koľko ich je, s kým spolupracujú, čo chcú okrem „zverejňovania kritických názorov“ dosiahnuť a či budú ich zástupcovia kandidovať v nadchádzajúcich komunálnych voľbách.

Mylné názory o vzájomnom prepojení tejto občianskej inciatívy a nášho portálu vyvraciame aj skutočnosťou, že na horeuvedené otázky vám budeme môcť  zodpovedať až po spracovaní reportáže z avizovaného stretnutia.

Zaujímavosťou v tomto kontexte je  aj informácia, ktorá  sa priebežne (tento aj uplynulý rok) objavuje v tlači v súvislosti s európskou občianskou iniciatívou /EOI/.  Nová Európska občianska iniciatíva ako demokratický nástroj zavedený Lisabonskou zmluvou, by mala byť  sfunkčnená do konca tohto roka.  Zainteresovaní  dúfajú, že EOI dá všetkým občanom únie možnosť  participovať na politickej agende EÚ.

Obe iniciatívy, tá európska aj tá krásnohorská, môžu byť tak inšpiráciou pre to, aby sa občania začali zaujímať o dianie okolo seba, aby navrhovali riešenia, aby nemlčali.

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Za krajšie Podhradie pozýva"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.