Kto stojí za kandidátmi na primátora

Spomedzi deviatich kandidátov na primátora sme skúmali u štyroch z nich, ktorí poslanci by mali byť ich oporou v zastupiteľstve.

Najjednoduchšie je to u straníckych kandidátov, tí sú traja, relevantnými sú však len Ján Babič, nominant strany Smer-Sociálna demokracia a Ivan Kuhn, kandidujúci za Občiansku konzervatívnu stranu.

Ing. Ján Babič (Smer-SD) kandiduje okrem postu primátora aj na post poslanca v 1. volebnom obvode. Spolu s ním tam za stranu Smer-SD kandidujú Mgr. Breuer Zoltán, Focko František – poslanec MsZ, Ikri Marian, MUDr. Karpenko Sergej a Repásky Peter.

V 2. volebnom obvode  za stranu Smer-SD kandidujú Ing. Emödi Štefan, Mgr. Kocian Miroslav, PaedDr. Mandelík Miroslav  a Szaniszló Štefan.

V najväčšom, 3. volebnom obvode za stranu Smer-SD kandidujú Bacso Ján, MUDr. Kopecká Katarína, PhD. – poslankyňa MsZ, Mgr. Novotná Helena – riaditeľka Gemerského osvetového strediska, PaedDr. Radótzyová Eva, Ing. arch. Rusnák Ján, MUDr. Sakal Slavomír a Ing. Štefan Ján.

Strana Smer-SD kandiduje vo všetkých troch volebných obvodoch plný počet kandidátov – 6, 4 a 7, spolu 17.

Rovnako aj Bc. Ivan Kuhn, MA (OKS) kandiduje okrem postu primátora súčasne aj na post poslanca. V 1. volebnom obvode má OKS týchto kandidátov na poslancov: Horňák Pavol, Ing. Marko Peter a Šebalj Jozef.

V 2. volebnom obvode kandidujú za OKS Bc. Kuhn Ivan, MA a Palme Renata, v 3. volebnom obvode Bagačková Zollerová Tímea, Mgr. Bischof Matúš a  Ing. Takáč Tibor.

Ako nezávislý kandiduje Mgr. Kovács Radoslav z Občianskeho klubu Rožňava (OK Rožňava).

Nezavislým kandidátom na post primátora je aj Dipl. Ing. Karol Kováč. Ako pre Inforoznava.sk uviedol, „jeho“ poslancami by mali byť v prípade zvolenia títo nez. kandidáti: vo volebnom obvode č. 1 Krištof Ondrej a Landori Koloman, vo volebnom obvode č. 2 Mgr. Kalinová Lýdia a vo volebnom obvode č.3 MVDr. Bilik Štefan, Ing. Hudaček Peter, Klincko Adrian a Mgr. Pollák Dušan – poslanec MsZ.

Ako ďalej pre Inforoznava.sk spresnil, „ďalší sú v jednaní“. Za volebný obvod č.1 by tak mali pribudnúť ešte dvaja, za volebný obvod č.2 jeden a za volebný obvod č.3 taktiež dvaja spomedzi nezávislých kandidátov na poslancov zastupiteľstva.

Na povolebnej spolupráci sú podľa jeho slov dohodnutí aj s kandidátmi za politické strany, v každom volebnom obvode jeden poslanec, tzn. celkom traja. „Tí traja si neželajú, aby sa ich mená zverejnili do volieb a ja ich rozhodnutie rešpektujem, preto ich mená nezverejním,“ vysvetlil K. Kováč.

„Ak sa dohodneme s nezávislými poslancami, ktorí sú v jednaní, tak by náš „blok“ združoval za volebný obvod č.1 štyroch kandidátov, za volebný obvod č.2 troch kandidátov a za volebný obvod č.3 sedem kandidátov. Definitívu budeme mať 19. októbra, kedy sa dohodneme na spoločnej prezentácii v predvolebnej kampani,“ dodal na záver Karol Kováč.

O rovnaké informácie sme požiadali aj ďalšieho favorita primátorských volieb MUDr. Vladislava Laciaka, ktorý bol zvolený za prvého muža mesta pred štyrmi rokmi na kandidátke strany Smer-SD a teraz kandiduje ako nezávislý. Do uzávierky tohto redakčného materiálu sme odpoveď nedostali, radi ju však zverejníme, akonáhle nám bude doručená.

Ilustračné foto: Archív Inforoznava.sk

Súvisiace články: Zoznam kandidátov na poslancov

Pozn. red.: Uvedený zoznam je text redakcie Inforoznava.sk spracovaný na základe podkladov od zapisovateľky Mestskej volebnej komisie. Jeho šírenie bez súshlasu redakcie je porušením autorského zákona.


[poll id=“37″]

Pozn. red.: Žiadna anketa, teda ani táto nevyjadruje nič viac, než sympatie tých čitateľov, ktorí sa jej zúčastnili. V nijakom prípade si ju nemožno preto zamieňať s výsledkami relevantných predvolebných prieskumov.

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Kto stojí za kandidátmi na primátora"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.