Budova pošty je na predaj

Ako sme si už v našom okrese zvykli, na predaj je takmer všetko. Historické budovy, pozemky, ale aj budovy, ktoré denne využíva verejnosť.

Jednou z takýchto budov je aj budova pošty v Dobšinej.

Slovenská pošta, a.s. Banská Bystrica sa ju rozhodla ponúknuť na odpredaj verejnosti, prípadne subjektom, ktoré by o ňu prejavili záujem.

Budova sa nachádza v lukratívnej časti mesta, priamo na Námestí baníkov č. 381, kde na jej prízemí je prevádzkovaná pošta.

Vrchné poschodia sú úplne nevyužívané a zrejme z dôvodu vysokých nákladov na prevádzku celej budovy pristúpila Slovenská pošta k jej odpredaju.

V podmienkach odpredaja sa ale nachádza klauzula, ktorá zaväzuje budúceho vlastníka k tomu, aby bola prevádzka pošty v Dobšinej naďalej zriadená na nezmenenom mieste, teda v odpredávanej budove, kde formou vecného bremena budúci vlastník prenajme túto časť budovy Slovenskej pošte na ďalšiu prevádzku.

Minimálna vyvolávacia cena budovy pošty v Dobšinej sa vyšplhala na 97 497 € a vlastníci budovy čakajú na najvýhodnejšiu ponuku.

Je však otázne, koľko fyzických osôb, alebo subjektov bude mať záujem o túto budovu, keďže jej kúpa by ich zaväzovala k prenájmu priestorov pre prevádzku zriadenej pošty.

 

Foto: Dobsina.net

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Budova pošty je na predaj"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.