Belo Hefler / Mesto tieňov

Rožňavu skrášlili plagáty, definované políciou ako protirómske. Primátor vyjadril pobúrenie, polícia pátra po páchateľoch.

V situácii, keď len nedávno niektorí z policajtov si krátili čas na košickej policajnej stanici vskutku zvláštnym spôsobom, to nerobí dobre. Ani polícii, ani atmosfére v krajine. Tá je už bez tak dosť vybičovaná podobným smerom z nedávneho duelu Gašparovič vs. Radičová – Sever vs. Juh.

Ale mali by sme pátrať aj sami v sebe, prečo je pre mnohých stále tak ťažké prísť na jednoduchú pravdu: príslušnosť k etniku, národu, či akémukoľvek spoločenstvu nedáva nikomu punc kvality/nekvality – o tom môžu rozhodnúť len a len jeho vlastné každodenné skutky.

Z histórie ľudstva neexistuje nič horšie, ako kolektívne odsúdenie, v ktorom sa jedinec utápa pre zbesilosť pomäteného davu, naivne si mysliaceho, že koná spravodlivosť.

Rómsky problém tu je dlhé desaťročia a kvári nielen Slovensko. Nedovoľme však, aby sa ním zaoberali iní, než tí, ktorí za to berú platy z našich daní. S návrhmi na riešenie môžu začať všetci nespokojní u pána premiéra, pokračovať u krajského župana a primátora mesta nevynímajúc.

V opačnom prípade sa môžeme čoskoro dočkať, že sa staneme mestom tieňov vojnovej minulosti, keď sa ľudia nenávideli pre svoju národnú príslušnosť, hoci sa nikdy osobne nestretli a nepoznali.

Tak veľmi to niekomu chýba?

/Doteraz publikované texty autora nájdete v rubrike EDITORIAL/

Pod čiarou –

Nedávno sme spustili novú službu ODKAZY PRE REDAKCIU,  ktorá je určená našim čitateľom, ktorí nám chcú anonymne napísať spravodajský tip, alebo svoje kritické postrehy o tom, čo sa práve deje v našom meste a regióne. Taktiež slúži pre vaše kritické ohlasy k našej práci.

Aktuálne sme spustili aj kontaktnú službu REKLAMA, ktorá slúži záujemcom o reklamu na našom portáli. Vaše reklamné bannery u nás uvidia ľudia, ktorí sú radi seriózne informovaní, čítajú kvalitnú názorovú publicistiku, či profilové rozhovory a ktorí si sami vytvárajú úsudok o udalostiach, ktoré im sprostredkúvame.

V rubrike WEB KAMERA pribudne čoskoro k pohľadu na Obchodné centrum Juh aj ďalšie okno s pohľadom na Námestie baníkov a možno aj pohľady z centier ďalších vybraných miest – Košice, Miskolc, či Bratislava.

Pre skrášlenie monitora vášho počítača si môžete každý mesiac nainštalovať originálnu tapetu s kalendárom – nájdete ju spolu s logom portálu v rubrike NA STIAHNUTIE.

Informácie o našich podujatiach, vrátane zvukových záznamov niektorých z nich, a takiež niektoré reakcie na našu prácu, nájdete v rubrike IR NAŽIVO. Naše doterajšie aktivity nájdete zrnuté v článku Inforožňava live.

Tí, ktorí chcete ihneď vedieť, ak pribudne na portáli nový článok, si môžete jednoducho aktivovať RSS kanál. Tam si jednoducho kliknite na Prihlásiť sa na odber tohto informačného kanála.

Na stránke v pravom stĺpci sme zriadili rubriku POZVÁNKY, v ktorej uverejňujeme avíza na všetký podujatia, ktoré sú nám doručené na email redakcia@inforoznava.sk.

REDAKCIA portálu Inforoznava.sk je otvoreným spoločenstvom najmä mladých ľudí, ktorí sa popri svojej práci, alebo štúdiu venujú vo svojom voľne a bez nároku na honorár aktivitám v prospech sprostredkovania informácií verejnosti o udalostiach predovšetkým v centre Horného Gemera – v meste Rožňava.

Radi dáme možnosť každému, kto chce na túto stránku autorsky prispievať textami, fotkami, či videom, píšte na email redakcia@inforoznava.sk.

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Belo Hefler / Mesto tieňov"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.