Pozemok predať neodporúčali

Ako sme vás už informovali, v pondelok 14. februára rokovala komisia finančná, podnikateľská a správy mestského majetku.

Na programe mala okrem iného aj návrh na schválenie finančných prostriedkov na prekládku VN, NN rozvodov, trafostanice a skrátenie kanalizačnej vetvy na stavbe „Nová IBV areál Tehelne Rožňava“.

Dôvodom je skutočnosť, že mestské zastupiteľstvo ešte v októbri 2009 schválilo predaj pozemku mesta (653 m2) za cenu podľa znaleckého posudku (16.700 €/503.104,20 Sk) priamym predajom Dominike Tutkovej.

Komisie zastupiteľstva ani mestská rada predaj pozemku neodporúčali, napriek tomu 12ti poslanci predaj na rokovaní zastupiteľstva 29. októbra 2009 schválili.

Podľa listu VSD a. s. z 26. augusta 2010 je predpokladaný finančný objem prekládky podzemných káblov VN a NN vo výške 110 000 € bez DPH, t. j. 132 000 € s DPH (3.313.860 Sk, resp. 3.976.632 Sk).

„Upozorňovali sme ich na to pred hlasovaním. Za to, že páni poslanci odsúhlasili predaj pozemku, necítim zodpovednosť, len ľútosť a nespokojnosť,“ uviedla pre Inforoznava.sk Ing. Mária Dovalová, vedúca odboru výstavby mesta.

O vyjadrenie sme požiadali aj hlavnú kontrolórku mesta JUDr. Katarínu Balážovu: „Zastávam názor, že pozemok sa nemal predať aj pre dôvody uvedené v materiály. Bohužiaľ, poslanci rozhodli inak a primátor uznesenie podpísal. Aj ja som namietala rozpor so zákonmi, neuspela som ani ja, ani Ing. Dovalová, ktorá odborne argumentovala, prečo tento pozemok nemáme predať.“

Dokument:

Návrh na schválenie finančných prostriedkov

Dominika Tutková, predaj nehnuteľnosti vo vlastníctve mesta

Foto: Inforoznava.sk

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Pozemok predať neodporúčali"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.