Zasadnutie v posledný marcový deň

Starosta obce Krásnohorské Podhradie zvolal zasadnutie zastupiteľstva na 31.marec o 17.30 hod v priestoroch klubu pri Kultúrnom dome.Program zasadnutia je pestrý, zasadnutie by nemalo byť krátke:

1. Otvorenie

2. Sľub poslanca OZ

3. Určenie overovateľov + voľba návrhovej komisie

4. Kontrola plnenia uznesení

5. Rozpočet obce na roky 2011 -2013

6. VZN o cintorínskom poriadku na území obce Krásnohorské Podhradie.

7. Štatút obce Krásnohorské Podhradie

8. Rokovací poriadok obecného zastupiteľstva

9. Správa starostu obce

10. Rôzne

11. Diskusia

12. Schválenie uznesení

13. Záver

Hneď po otvorení zloží sľub poslanca Peter Török, ktorý nastupuje ako náhradník na miesto Kristiána Baffiho, ktorý sa odhlásením z trvalého pobytu z obce vzdal mandátu.  Peter Török bol nezávislým poslancom na kandidátke SMK  (ilustračné foto: v dolnom rade, napravo, s č. 34).

Je už známe, že k rokovaciemu poriadku i štatútu obce boli doručené určité pripomienky, otázne je, či sa budú prerokovávať priamo na zasadnutí resp. už s nimi boli poslanci oboznámení na pracovnom stretnutí.  Prax v minulom volebnom období bola taká, že pripomienky sa predniesli priamo pred poslancami (a verejnosťou) na zasadnutí a následne sa o nich hlasovalo.

Ďalej plynie doba na pripomienkovanie rozpočtu, ktorý je zverejnený ako na úradnej tabuli, tak i na internetovej stránke obce. Práve v deň, na ktorý je zvolané zasadnutie OZ, končí 15dňová lehota určená na prijímanie akýchkoľvek pozmeňujúcich návrhov k dokumentu, ktorý určí , na čo sa budú tento rok využívať finančné prostriedky obce.

Návrh všeobecne záväzného nariadenia cintorínskeho poriadku na území obce bol zverejnený na stránke obce 18.-teho marca, prečítať si ho môžete tu.

Súvisiace články:

Rozpočet môžete pripomienkovať

Zmenia rokovací poriadok aj štatút

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Zasadnutie v posledný marcový deň"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.