Opäť zasadnú mimoriadne

Na pondelok 4. apríla zvolal starosta obce Štítnik Miloš Gallo Barnák ďalšie mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľstva.

Ide v poradí už o tretie mimoriadne zasadnutie v tomto funkčnom období aj keď v pozvánke sa uvádza, že ide o štvrté takéto zasadnutie. Prvé sa uskutočnilo 28. decembra 2010 a druhé 14. februára 2011.

Podľa rokovacieho poriadku obecného zastupiteľstva v Štítniku (schvaľovaného v novembri 2010) sa mimoriadne zasadnutie „ uskutoční, ak o to písomne požiada aspoň 1/3 poslancov OZ…“

Mimoriadne zasadnutie sa podľa rokovacieho poriadku môže uskutočniť „na prerokovanie mimoriadne dôležitých záležitostí“ alebo „pri slávnostných príležitostiach“.

Na pondelkovom zasadnutí sa budú prerokovávať dva body: „ prejednanie prenájmu po Slovenskej sporiteľni v Dome služieb“ a „ prejednanie rokovacieho poriadku komisií OZ“.

Zasadnutie sa uskutoční o 16.00 hodine v zasadačke obecného úradu.

Majú staré znenie?

V novele zákona o obecnom zriadení z apríla 2010 sa z neho vypustil pojem „mimoriadne“ zasadnutie obecného zastupiteľstva. Takisto sa lehota uskutočnenia zasadnutia na žiadosť aspoň 1/3 poslancov zmenila na najneskôr 15 dní od doručenia žiadosti. Rokovací poriadok v takomto prípade uvádza lehotu 10 dní, tak ako tomu bolo v znení zákona pred minuloročnou novelizáciou.

Rovnako pri lehote na zverejnenie návrhu programu mimoriadneho zasadnutia sa v rokovacom poriadku uvádza doba aspoň 24 hodín pred jeho uskutočnením. Takisto ako tomu bolo v predošlom znení zákona.

Novelizovaný zákon však už na zverejnenie návrhu programu zasadnutia uvádza jednotnú lehotu aspoň 3 dní pred jeho uskutočnením. Bez ohľadu na to či ide o „riadne“ alebo „mimoriadne“ zasadnutie.

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Opäť zasadnú mimoriadne"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.