Na veľkosti záleží

Filmový klub Excalibur uvedie vo štvrtok 14. apríla izraelský film Na veľkosti záleží.

Táto 90. minútová čierna komédia  získala  Cenu divákov na MFF Karlovy Vary a Cenu Izraelskej filmovej akadémie pre najlepšiu herečku (I. Kaplan).

Premiéru na Slovensku mal film 13. mája 2010. Nakrútený bol v r. 2009 v koprodukcii Izraela, Nemecka a Francúzska.

Klub Excalibur ho premietne vo formáte DVD v pôvodnom znení s českými titulkami v Cukrárni Štefánia vo štvrtok 14. apríla  so začiatkom o 18:30 hod., vstupné je 1,50 eur.

Informácie o filme:

Réžia: Erez Tadmor a Sharon Maymon Kamera: David Gurfinkel. Hudba: Eyal Leon Katzav Strih: Einat Glaser-Zarhin

Hrajú: Itzik Cohen (Herzl), Togo Igawa (Kitano), Irit Kaplan (Zehava), Dvir Benedek (Aharon), Levana Finkelstein (Mona), Alon Dahan (Gidi), Shmulik Cohen (Sami), Evelin Hagoel (Geola) a ďalší

Obsah: Láska, smiech a sumo. Prečo sa otravovať s chudnutím, keď sa môžete dať na zápasenie? Poznanie, ku ktorému dospeje štvorica kamarátov, otvára množstvo komediálnych situácií, ale upozorňuje i na spoločenský tlak vyvíjaný na ľudí s nadváhou. Film berie sumo ako prostriedok uznánia i revolty v chudosťou posadnutej spoločnosti a šport ako taký ukazuje ako cestu k vyrovnániu sa s osobnými problémami. Pomôže sumo hrdinom k zlepšeniu ich společenskej situácie a nastolí v ich rozháraných životoch kľud? Každá z postáv má svoje tajomstvo i osobnostné špecifiká, vďaka ktorým film budí záujem, smiech i napätie.

Foto: www.asfk.sk

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Na veľkosti záleží"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.