Poslankyňou bude Iveta Breznayová

Na webovej stránke obce je pár hodín zverejnený oznam o mimoriadnom (podľa zákona riadnom) zasadnutí obecného zastupiteľstva s fakticky jediným bodom programu: sľub nového poslanca.

Aj keď bolo už niekoľko týždňov známe, že bývalý poslanec Marian Freivolt sa vzdá svojho mandátu, oficiálne sa tak stalo až 28. júna, teda v deň konania posledného zasadnutia zastupiteľstva. Konalo sa za prítomnosti ôsmich riadne zvolených poslancov a za účasti iba štyroch občanov – vďaka tomu, že sa pozvánka nedala otvoriť na webovej stránke obce.

Keďže podľa počtu hlasov nasledujúci Peter Helcman „kvôli pracovnej zaneprázdnenosti“  funkciu neprijal, v utorok 12. júla bude o 17tej hod. v klube pri kultúrnom dome skladať sľub Iveta Breznayová – prvá žena, ktorá po dlhom čase zasadne medzi poslancov.

V  novembrových komunálnych voľbách kandidovala pod hlavičkou strany Most-Híd a tak bude mať táto strana okrem starostu aj dvojčlenné zastúpenie v 9 miestnom poslaneckom zbore.

Aké sú jej priority a predsavzatia, z čoho má obavy atď. vás budeme informovať v ďalšom príspevku.

Oficiálny program utorňajšieho zasadnutia je nasledovný:

1. Otvorenie

2. Určenie overovateľov a voľba návrhovej komisie

3. Sľub poslanca obecného zastupiteľstva

4. Rôzne

5. Diskusia

6. Schválenie uznesenia

7. Záver

 

Foto: Krasnahorka.info

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Poslankyňou bude Iveta Breznayová"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.