Koncert legiend (+ video)

V stredu 3. augusta sa v estrádnej sále OKC uskutočnil koncert legendárneho českého pesničkára Vladimíra Mertu. V pozícii hostí vystúpili Zuzana Homolová, Miloš Železňák a Stanislav Palúch.

Prvú časť koncertu tvorilo vystúpenie pozvanej trojice hudobníkov. Tí vo svojom programe odohrali viacero ľudových balád v nových aranžmánoch. Práve tieto balady pohybujúce sa miestami na hranici viacerých žánrov dodali skladbám silnú atmosféru.

Po nich potom vystúpil Vladimír Merta, ktorý prostredníctvom prvých štyroch skladieb predstavil svoj nový album Ponorná řeka. Následne zaznelo aj viacero starších piesní z hudobníkovej dlhoročnej kariéry, napríklad Kocovina, Domilováno či Astrolog.

Viaceré z nich Merta uviedol vtipnými príhodami zo života či koncertných vystúpení. V závere koncertu sa k Vladimírovi Mertovi pripojili hostia a spoločne zahrali ľudovú pieseň Kopala studienku. Po nej si publikum vytlieskalo prídavok vo forme ďalšej „ľudovky“ s názvom Keď pôjdeš za Dunaj.

Tá bola definitívnou bodkou za výborným koncertom legiend českej a slovenskej folkovej scény.

 

Text, foto a video: Michal Mitrík

 


 

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Koncert legiend (+ video)"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.