Tvorivá atmosféra u prednostky úradu

Pod týmto názvom, pripomínajúcim najlepšie časy normalizácie z pred r. 1989, zverejnili na oficiálnej stránke mesta Roznava.sk oznam o tom, ako nová prednostka Mestského úradu v Rožňave Darina Repaská „v snahe zefektívniť a skvalitniť prácu úradu“ zaradila do svojho týždenného programu pravidelné operatívne stretnutia s vedúcimi zamestnancami MsÚ.

S obsahom najdôležitejších častí týchto jednaní sa podľa tohto oznámenia budú môcť občania oboznámiť v novej rubrike „Z pracovných porád prednostky MsÚ“, ktorá má byť onedlho k dispozícii v časti “Mestský úrad“ na oficiálnej stránke mesta.

„Očakáva sa zlepšenie vzájomnej komunikácie medzi jednotlivými odbormi a prepojenosť úradu ako celku,“ píše sa okrem iného v oznámení. Ako sa tam ďalej uvádza, v súčasnosti je na jednotlivých odboroch MsÚ v pripomienkovom konaní jeden z najdôležitejších interných predpisov a to Pracovný poriadok. Zamestnanci sa tak môžu vyjadriť nielen k navrhovaným zmenám, ale do polovice augusta môžu predkladať svoje návrhy a pripomienky.

„V súvislosti s pripravovanou revíziou organizačného poriadku a organizačnej štruktúry sa aktualizujú pracovné náplne jednotlivých zamestnancov, aby boli v súlade so skutočným rozsahom činností, ktoré príslušný zamestnanec reálne vykonáva. Činnosti vykonávané na MsÚ sa budú zoskupovať z hľadiska oblasti poskytovania a skvalitňovania služieb občanom, podnikateľom a zástupcom občanov – poslancom MsZ,“ píše sa  v závere oznámenia.

Predčasom sme požiadali prednostku o krátky rozhovor, dohodnuté stretnutie s redaktormi portálu InfoRoznava.sk však zrušila. V minulých dňoch sme opakovane žiadali vedúcu právneho odboru Eriku Mihalíkovú o zaslanie žaloby, ktorú v kauze vysokej pokuty, vyrubenej mestu Úradom pre verejné obstarávanie, podala v zastúpení mesta na príslušný súd advokátska kancelária Jána Čarnogurského. Zaujímalo nás tiež, ako súd rozhodol vo veci žiadosti o odklad platby pokuty.

Na naše otázky, zaslané mailom súčasne prednostke Darine Repaskej, hlavnej kontrolórke Kataríne Balážovej a primátorovi mesta Vladislavovi Laciakovi (nez.) dosiaľ nikto z vedenia meste nereagoval.

Na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva, konanom 4. augusta, zaznela k uvedenej veci otázka z úst jediného poslanca, predsedu finančnej komisie Ondreja Bolačeka (nez.), ktorý sa vedenia mesta spýtal, či sú nejaké nové informácie v spojitosti s touto kauzou. „Ja osobne nemám, pána primátora máme na dovolenke, neviem či bol v kontakte s právnikmi. Od pondelka už bude v práci, možno odpovie na túto otázku,“ reagoval zástupca primátora Pavol Burdiga (Most), ktorý rokovanie zastupiteľstva viedol.

„Chcela by som vás ubezpečiť z tohto miesta, všetkých poslancov, že veľa vecí je tak ako hovoríte. Veľa vecí sa trošku nejakým spôsobom vyšmykáva z pravidiel, predpisov a nariadení, “ uviedla okrem iného v závere minulotýždňového rokovania poslancov nová prednostka. „Väčšina pracovníkov úradu je prístupná všetkým tým veciam, o ktorých tu hovoríte. S nimi sa bude dať spolupracovať, vidím to dobre.“     

 

Reprofoto: InfoRoznava.sk / Prednostka MsÚ Darina Repaská

 

ANKETA –

[poll id=“63″]

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Tvorivá atmosféra u prednostky úradu"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.