Tajomstvo knižnej väzby 16. storočia

Slovenské národné múzeum – Múzeum Betliar pozýva na 3. ročník podujatia „Jeseň v historickej knižnici“.

Vo štvrtok 8. septembra sa od 17tej do 19tej hodiny uskutoční v pilierovej predsieni kaštieľa v Betliari vernisáž minivýstavy „Tajomstvo knižnej väzby 16. storočia“, venovanej historickej knižnej väzbe a ukážkam knižných väzieb z Historickej knižnice.

O reštaurovaní starých tlačí bude hovoriť  Martin Petrinec, reštaurátor zo Štátneho archívu v Levoči, s ktorým môžete spoznať na príklade záchrany vzácneho a nádherného výtlačku biblie z roku 1523 prácu reštaurátora kníh a prelistovať si spolu s nami tlače, ktoré prešli jeho rukami počas roka 2011

V piatok 9teho septembra v čase od 17tej do 19tej hodiny bude na programe prezentácia, venovaná historickej knižnej väzbe zo 16. storočia, používaným technikám, materiálom, výtvarným prejavom a majstrom, ktorí sa na tvorbe podieľali, v podaní Lenky Bischof zo SNM-Múzeum Betliar.

Knižnú väzbu 16. storočia v historickej knižnici kaštieľa Betliar predstaví formou komentovanej obrazovej prezentácie Katarína Takácsová.

Na podujatia, počas ktorých je pripravená diskusia a pohostenie, je vstupné vo výške jedného eura.

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Tajomstvo knižnej väzby 16. storočia"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.