Na parkovnom vyberú menej

K otázke parkovacích miest v Dobšinskej Ľadovej Jaskyni sa poslanci mestského zastupiteľstva v Dobšinej vyjadrili už v apríli tohto roku.

Vtedy sa uzniesli, že nájomcom týchto miest bude Podnik služieb mesta, pričom zastupiteľstvo určilo aj očakávaný prínos z prenájmu parkoviska do mestskej kasy. Suma sa zastavila na 25 000 eur a cena parkovného na vozidlo a deň na 3,70 eura.

Vtedy proti navrhovanej sume prenájmu protestoval vedúci podniku Tibor Harmatha s odôvodnením, že určená suma je nereálna, argumentoval stále sa znižujúcim počtom turistov.

Na ostatnom zasadnutí zastupiteľstva predniesol sumár výdavkov a príjmov, čím svoje predpoklady potvrdil. Po týchto zisteniach požiadal mestské zastupiteľstvo o úpravu výšky nájomného na prevádzkovanie parkoviska  s tým, že z pôvodných 25 000 eur podľa dosiahnutých výsledkov je reálnych v budúcej sezóne iba 10 tisíc. Jeho návrh poslanci podporili jednohlasne.

Foto: InfoDobsina.sk

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Na parkovnom vyberú menej"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.