Príbeh sympatického čističa topánok

Rožňavský Klub mladých – Zóna M v spolupráci s Filmovým klubom Excalibur pozývajú na projekciu fínsko-francúzsko-nemeckého filmu LE HAVRE.

Film, premietaný s českými titulkami, mal prieméru na Slovensku 5. apríla, nakrútený bol v minulom roku. Réžisérom, scenáristom a producentom filmu bol Aki Kaurismäki, o kameru sa postaral Timo Salminen. Vo filme si zahrali André Wilms, Kati Outinen, Blondin Miguel, Laika, Jean-Pierre Darroussin, Elina Salo a ďalší.

Najnovší film fínskeho režiséra Akiho Kaurismäkiho je plný irónie a čierneho, ale jemného humoru. Na prestížnom MFF Cannes 2011 bola snímka označená za najoptimistickejšie dielo v súťaži a odniesla si cenu kritiky FIPRESCI.

Príbeh sympatického čističa topánok Marcela Marxa sa odohráva vo francúzskom prístavnom meste Le Havre. Marcel žije šťastne s milovanou ženou Arlettou a trávi čas v obľúbenom bare. Do života mu však náhle vpadne trinásťročný africký chlapec na úteku. Marcel se chce zachovať ako správný muž a rozhodne sa chlapca ochrániť pred políciou a deportáciou.

Premietanie sa uskutoční v stredu 25. apríla o 19-tej hodine v priestoroch Klubu mladých – Zóna M (nádvorie mestskej radnice, bývalá Gemerská knižnica).

Oficiálny web: http://janusfilms.com/lehavre

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Príbeh sympatického čističa topánok"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.