Primátora si zvolime 27. októbra

ROŽŇAVA – Voľby nového primátora po odstúpení Vladislava Laciaka (nez.) z tejto funkcie sa v Rožňave uskutočnia v sobotu 27. októbra.

O vypísaní volieb rozhoduje predseda parlamentu, ktorý o tom vydal rozhodnutie v pondelok 23. júla. Spolu s voľbami primátora v Rožňave sa uskutočnia doplňujúce voľby starostov a poslancov aj v ďalších obciach Slovenska.

V Rožňave je k 25. júlu celkom 18 617 obyvateľov, tzn. pod petíciu ku kandidatúre nezávislých kandidátov na post primátora je potrebných len 200 podpisov.

Spomedzi straníckych kandidátov svoj úmysel uchádzať sa o tento post doteraz zverejnil len poslanec Ivan Kuhn z OKS, všeobecne sa však predpokladá aj kandidatúra zastupujúceho primátora Pavla Burdigu za stranu Most-Híd. Pravdepodobne sa však o post prvého muža v meste budú uchádzať aj ďalší nezavislí, resp. stranícki kandidáti.

Zvolený primátor bude vo funkcii zvyšné dvojročné volebné obdobie, potom sa uskutočnia riadne komunálne voľby, v ktorých si opäť budeme voliť primátora a poslancov mestského zastupiteľstva.

Dokument: Rozhodnutie predsedu NR SR

Ilustračné foto: infoRoznava.sk

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Primátora si zvolime 27. októbra"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.