Seniori navštívili družobný Szerencs

V dňoch 3. až 7. októbra sa desať seniorov z Rožňavy zúčastnilo na pozvanie partnerského mesta Szerencs a Združenia partnerských miest mesta Szerencs (Szerencsi Testvérvárosi Egyesület) podujatia s názvom „Rozhovor na tému: Aktívny život seniorov.“

„Podujatie sa konalo v družobnom meste Szerencs a jeho okolí. Bolo venované Európskemu roku aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami. Aktivít projektu sa zúčastnili seniori z partnerských miest Szerencsa – z Geisenheimu, z mesta Podgora a z Rožňavy, ako aj z hostiteľského mesta,“ uviedol Peter Gallo, hovorca mesta.

Vďaka podpore Európskej únie, prostredníctvom ktorej bol projekt financovaný, si účastníci projektu mali možnosť vymeniť svoje skúsenosti a pohľady na život seniorov vo svojom meste. Zúčastnili sa tiež množstva podujatí, na ktorých spoznali krásy okolia a pohostinnosť tamojších ľudí – napr. výlet do obce Erdőbénye, návšteva dedinky Boldogkőváralja a hradu, ktorý sa v tejto dedinke nachádza.

„Počas pobytu boli pripravené prednášky na témy o zachovávaní zdravia, o sociálnej úlohe mesta či debata o kultúre ako hlavnej oblasti aktivít starších a význam celoživotného vzdelávania,“ dodal.

Seniori boli takisto zapojení do skupinových aktivít na tému priebeh demografickej situácie v zúčastnených krajinách, solidarita medzi generáciami.

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Seniori navštívili družobný Szerencs"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.