Tí, ktorí pomáhajú mestu

Bez názvuMesto Rožňava spustilo v minulom roku na svojej oficiálnej internetovej stránke rubriku Pomáhajú mestu.

“V tejto rubrike budeme priebežne zverejňovať mená tých občanov (právnické a fyzické osoby), ktorí sa spontánne a nezištne pričinili akoukoľvek verejno-prospešnou činnosťou k zveľadeniu a skrášleniu Rožňavy, a to bez finančných vstupov zo strany mesta,” stálo okrem iného v ozname pri jej spustení.

V priebehu niekoľkých mesiacov tam postupne pribudlo doteraz osem mien.

Ako prvé bolo v rubrike zverejnené meno Petra Szabada. „Na verejno-prospešnú aktivitu Petra Szabada nás v rámci sekcie Diskusné fórum upozornila pisateľka Katka Dlhá,“píše sa tam v krátkom zdôvodení, podľa ktorého z vlastnej iniciatívy zrekonštruoval niektoré nefunkčné komponenty na detskom ihrisku na sídlisku Juh.

Hneď za ním pribudlo meno učiteľa a hudobníka Milana Capáka, na jeseň neúspešne kandidujúceho na post primátora mesta. „Na vlastné náklady opravil niektoré častí chodníkov v meste. Jeho aktivity sú sympatické viacerým Rožňavčanom, najmä však tým, ktorí opravenými úsekmi denne prechádzajú,“ stojí tam pri jeho mene.

Tretím menom v poradí je Rudolf Bagáč. O jeho verejno-prospešnej aktivite informoval Andrej Vaško. „Pán Bagáč spolu s mládežou z Apoštolskej cirkvi v Rožňave zrekonštruovali 11 lavičiek na Edelényskej a Kyjevskej ulici. Na vlastné náklady vymenili poškodené častí a ďalšie lavičky opatrili novým povrchovým náterom.“

Ďalším v zozname pomáhajúcich mestu je Robert Taško.„Zrealizoval v areáli za hypermarketom na Komenského ulici výmenu skrutky a zároveň na vlatné náklady namaľoval konštrukciu pri prameni,“ uvádza sa v krátkom zdôvodnení.

Piatou v poradí je podnikateľka Sabina Annová, ktorá zrealizovala na vlastné náklady úpravu stredového ostrovčeka kruhového objazdu na Šafárikovej ulici. Na vlastné náklady ho bude celoročne udržiavať po dobu piatich rokov.

Do zoznamu pribudol aj Marian Pampurík, ktorý daroval mestu vianočný strom, umiestnený pred budovou mestského úradu.

Zoznam pomáhajúcich mestu nateraz uzatvárajú majitelia firmy Dom služieb s.r.o. Uvedené mená Attila Ondrej a Róbert Tutko však nesedia s výpisom z obchodného registra, kde ako spolumajiteľka firmy figuruje Dominika Tutková. Podľa fotiek, zverejnených na stránke mesta, sa na odovzdávaní daru v prítomnosti primátora Pavla Burdigu (Most-Híd) zúčastnil napriek tomu  jej manžel, súdny exekútor.

Ako sa píše v zdôvodnení, majitelia firmy sa rozhodli pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii a zakúpili materiál, potrebný pre zabezpečenie chodu núdzového ubytovania.

Foto: Roznava.sk / V strede primátor Pavol Burdiga (Most-Híd), vpravo od neho Robert Tutko a Attila Ondrej

Súvisiace články: Jeden z tých, čo pomáhajú

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Tí, ktorí pomáhajú mestu"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.