Aktualizované: Nehoda pri Plešivci

V sobotu ráno pri Plešivci došlo k tragickej dopravnej nehode. Kamión Iveco idúci o 08:30 od Plešivca smerom na Rožňavu pravdepodobne dostal šmyk, pričom skrížil cestu oproti idúcej Škode, ktorá mu vbehla pod náves.

„V osobnom aute zahynuli traja ľudia, jedna žena utrpela ťažké poranenia dolných končatín. Vodič kamióna utrpel šok. Na mieste zasahovali rožňavskí aj bodvianskomoldavskí hasiči, ktorí si na pomoc zavolali aj špeciálne vyslobodzovacie vozidlo košických hasičov, aby mohli nadvihnúť náves, pod ktorým bola škodovka zakliesnená,“ povedal v sobotu pre agentúru SITA Zoltán Árvay dôstojník operačného strediska HaZZ v Rožňave.

Ako pre portál Inforoznava.sk uviedla dnes hovorkyňa KR PZ SR v Košiciach Jana Demjanovičová, u vodiča kamiónu požitie alkoholu nezistili. „Všetky okolnosti a príčiny tragickej nehody sú predmetom vyšetrovania, nie je preto možné vyvodzovať predbežné závery,“ spresnila.

Nákladné vozidlo Iveco s prívesom riadil 44-ročný Ladislav K. z Prešova. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde narazil do osobného motorového vozidla zn. Škoda 120, ktoré viedol 47-ročný Zoltán B. z Rožňavy. Škodovka zostala po zrážke zakliesnená pod kolesami zadnej nápravy návesu.

Pri nehode na mieste zomrel vodič škodovky a jeho dvaja spolujazdci – 68-ročný Štefan B. a 60-ročná Mária B. Tretiu spolujazdkyňa zo škodovky 41-ročnú Danu B. previezli s ťažkými zraneniami do rožňavskej nemocnice.

„Sú tam veľmi ťažké až kritické poranenia, v značnej miere nezlučiteľné so životom. Pokiaľ nenastanú komplikácie, predpokladaná doba liečby bude minimálne pol roka,“ uviedla dnes pre Inforoznava.sk službukonajúca lekárka MUDr. Bátoriová.

Na kamióne vznikla škoda 100.000 Sk (3319 eur), na škodovke 15.000 Sk (497 eur).

Aktualizované 10. 08. 2008, 11. 45 h.

Viedo JOJ.sk môžete pozrieť kliknutím tu.

Foto: SITA
Zdroj: Webnoviny.sk, TASR, KR PZ SR Košice

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Aktualizované: Nehoda pri Plešivci"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.