Dedinky trochu inak

DSCF5113Priehrada na Dedinkách je známa nielen v našom regióne. Vybudovaná bola na rieke Hnilec.

Slúži ako prečerpávacia vodná elektráreň. Počas činnosti elektrárne je voda presmerovaná do elektrárne Vlčia dolina-Dobšiná, kde umelo nadlepšuje prietok Dobšinského potoka, prítoku Slanej.

V lete sa sem chodia ovlažiť turisti z domova i zo sveta, hoci je voda v Palcmanskej maši najstudenejšia zo všetkých vodných plôch v krajine.

Nadherná scenéria okolitej prírody Slovenského raja a množstvo turistických príležitostí sem lákajú každého, kto túži po oddychu doslova v lone prírody.

1Horšie je to však už so službami, resp. prostredím, ktoré čaro prírody narúša svojim neporiadkom a roky sa vlečúcou zanedbanosťou.

A pritom by stačilo pomerne málo – viac si vážiť návštevníkov, ktorí sa sem postupne začínajú vracať a zabezpečiť pre nich kultúrne a čisté prostredie.

Presvedčiť sa o tom môžete aj na aktuálnych záberoch nášho čitateľa, ktoré sme zaslali na vyjadrenie obci Dedinky aj združeniu Mikroregión Dobšiná.

Zatiaľ však ostali bez odpovede.

Možno si kompetentní len nevedia rady s tým, kto je vlastne tým zodpovedným za tento stav a kto by mal iniciovať odstránenie zahanbujúcich nedostatkov.

Súvisiace články: Za upozornenie nám poďakovali

 

Naproti samotnej obci a pláži pred známym hotelom Priehrada sa nachádza malá útulná pláž, z časti označená ako nudistická. Zrejme jediná v celom regióne Horného Gemera.

Nemá síce žiadne vybavenie a dostanete sa k nej len chodníkom popri železničnej stanici, ale pre ľudí, túžiacich po pokoji a súkromí je ako stvorená. A je bez odpadkov.

Dedinky majú svoju nudapláž

Foto & Video: infoRoznava.sk

Súvisiace články: Šli by ste na nudapláž?

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Dedinky trochu inak"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.