Pre potravinovú pomoc si neprišli

Niektorí obyvatelia Dobšinej aj napriek tomu, že požiadali prostredníctvom úradov o potravinovú pomoc z EU, túto možnosť nevyužili. Informoval nás o tom pracovník, ktorý bol prizvaný k vyprataniu skladu s potravinami, ktoré mali byť z dôvodu neprevzatia odvezené.

„Boli sme nakladať potravinovú pomoc pre mesto a jeho sociálne slabších obyvateľov. Niesli to potom niekam do Jovíc. Ľudia si po to neprišli a sám som pritom počul, že občanov úrad prostredníctvom rozhlasu vyzýval aj po uplynutí lehoty aspoň päťkrát, aby si pre túto pomoc prišli. Bolo to dovedna možno šesť paliet,“ povedal pre náš portál pracovník, ktorý odvážal neprebrané potraviny zo skladu hasičskej zbrojnice (na fotke).

Informovali sme sa preto aj na Mestskom úrade v Dobšinej, za ktorý nám poskytla vyjadrenie Eva Dovalovská, pracovníčka odboru vnútra, sociálnych a podnikateľských vecí. „Na prebratie sme zapísali aj dodatočne celkovo 805 osôb. Z tohto počtu si pre potravinovú pomoc  prišlo 700 občanov takže 105 občanov ju nevyužilo. Celkovo sme preto vrátili dve tony múky a dve tony cestovín.“

Foto: InfoDobsina.sk

Súvisiace články: Rozdali potravinovú pomoc

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "Pre potravinovú pomoc si neprišli"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.