TELEKOM: RÚ vyhlásil výberové konanie na frekvencie aj pre Rožňavu

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) zverejnil vo svojom vestníku a na svojej webovej stránke už piatu sériu výziev na predloženie ponúk do výberových konaní na vydanie individuálnych povolení pre frekvencie z pásma 3 600 – 3 800 megahertzov (MHz) formou elektronickej aukcie. Informoval o tom hovorca RÚ Roman Vavro.

Piata séria výberových konaní sa týka používania frekvencií v okresoch Pezinok, Zlaté Moravce, Rožňava, Levoča, Žarnovica, Tvrdošín. „Frekvencie sú vhodné na budovanie širokopásmových sietí, ktoré prispejú k zvýšeniu dostupnosti širokopásmového pripojenia v jednotlivých okresoch,“ priblížil Vavro.

Predmetom každého konania sú dva frekvenčné bloky, každý so šírkou 40 MHz. Jeden operátor môže získať jeden frekvenčný blok so šírkou 40 MHz zložený z 8×5 MHz základných blokov. Ponuku musia záujemcovia doručiť osobne alebo poštou najneskôr do 8. novembra tohto roka. Podrobné podmienky nájdu uchádzači vo výzvach.

RÚ týmto zverejnil už piatu sériu výziev na ponuky zo spomínaného frekvenčného pásma. Prvá séria sa týkala okresov Medzilaborce, Snina, Bytča, Rimavská Sobota a Námestovo. V druhej išlo o okresy Detva, Kysucké Nové Mesto, Myjava, Sobrance, Stropkov a Svidník. Tretia séria sa zamerala na okresy Galanta, Humenné, Bardejov, Sabinov, Šaľa a Ilava. Vo štvrtej sa ponúkali okresy Gelnica, Skalica, Turčianske Teplice, Poltár, Krupina a Banská Štiavnica.

„RÚ bude aj naďalej zverejňovať výzvy a úspešným uchádzačom výberových konaní vydávať povolenia, tak aby postupne vydal povolenia na používanie frekvencií z frekvenčného pásma 3 600 – 3 800 MHz vo všetkých okresoch Slovenskej republiky,“ uzavrel Vavro.

Zdroj: SITA

BUĎTE PRVÝ V KOMENTOVANÍ ČLÁNKU "TELEKOM: RÚ vyhlásil výberové konanie na frekvencie aj pre Rožňavu"

Zanechať komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.